Sadece 12 yaşında, US Boy odasında nükleer füzyon reaktörü inşa ediyor, FBI ziyaretini alıyor

YaratıcıKalem

Active member
Memphis, ABD'den 12 yaşındaki bir çocuk, kısa bir süre önce, thet'inde nükleer bir füzyon reaktörü kurduktan sonra FBI'dan beklenmedik ziyaret için aldı. Bay Jackson, X üzerindeki olağanüstü yolculuğunu paylaştı ve kendini kanıtlamaya nasıl kararlı olduğunu ortaya koydu ve 13 yaşına girmeden hemen önce etkileyici başarı elde etti. İlhamı Taylor Wilson'ın Ted Talk'tan geldi ve Wilson 2008'de 14 yaşında kontrollü nükleer füzyona ulaştı.

Bay Oswalt nükleer füzyon yolculuğuna altta yatan bilime girerek başladı. İşlevsel bir füzyon reaktörü inşa etmek için bir ön adım olan bir “demo fusor” inşa etti. Bu projeyi finanse etmek için ebeveynlerinin mali desteğine güveniyordu. Bununla birlikte, demo fusorunun hala tamamen operasyonel bir nükleer füzyon reaktöründen uzak olduğunu kabul etti.

“Ama bu, çalışan bir füzyon reaktöründen çok uzaktı. Eğer bu kurulumu birkaçdan fazla çalıştırsaydım, merkezdeki” ızgara “kendini eritecek ve yok edecek. Açıkça orada.

Gönderiye buradan bakın:

12 yaşında, yatak odamda çalışan bir nükleer füzyon reaktörü inşa ettim.

Guinness dünya rekoru aldım … ve FBI evime geldi.

İşte hikaye
🧵
pic.twitter.com/i9lff5s9u4

– Jackson Oswalt (@Jacksonoswalt) 19 Aralık 2024
Bay Oswalt, reaktörü için parçaların çoğunu eBay'den sağladığını açıkladı. Karmaşık cihazı inşa etmeye bir yıl ayırdıktan sonra nihayet başarıya ulaştı. “13. doğum günümden sadece birkaç gün önce bir avuç stresli testten sonra, füzyonu başarıyla başardım ve tez nötronlarını kanıt olarak tespit ettim!”

Jackson'ın olağanüstü hissi hızla yaygın bir ilgi gördü ve ona nükleer füzyona ulaşmak için en genç kişi olarak Guinness dünya rekoru kazandı. Fusor.net ve ünlü füzyon uzmanı Richard Hull tarafından doğrulanan başarısı.

Yaygın medyanın dikkatini çeken FBI ajanları, radyasyonu denetlemek için Jackson'ın evini ziyaret etti. Kapsamlı bir kontrol yaptıktan ve radyasyon bulamadıktan sonra, ajanlar Jackson'ın bilimsel deneyine herhangi bir kısıtlama ile devam etmesine izin verdi.

“Füzyona ulaşmak için en genç kişi olduğum ve medyanın ilgisini çeken en genç kişi olduğum için dünya rekoru kırıyorum. Biraz sataturday aldım, iki FBI ajanı tarafından uyandım, evimin etrafında bir geiger sayacı ile hızlı bir syep yapan her şey iyiydi. Neyse ki özgür bir adam olarak kaldım,” diye ekledi.

Prodigy, ülke çapında çeşitli girişimleri ve tesisleri gezme fırsatı buldu.