Sade Kuruvasan Poğaça

Felaket

New member
Sade Kuruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardak süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Göz sonucu tuz
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket indensit maya
  • Aldığı kadar un
Katlara sürmek için

  • Çeyrek bardak sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı
Sade Kuruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle süt maya ve yağı yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine mayayı ek edip karıştıralım.
  3. Şeker ve tuzu yumurta akı koyup yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım. Ele yapışmayan hamur elde edelim.
  4. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde açıp her katına erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağı sürelim yaklaşık 5kat yapalım.
  5. Ağzını streç sinema le kapatıp buzdolabında 3 saat yağda bir gece evvelinde bekletelim.
  6. hemen sonrasında az un serpilmiş yerde açalım ve üçgen biçimde kesip saralım.
  7. Yumurta sarısı sürüp yaklaşık 30dakika tepsi mayası yapalım.
  8. sonrasındasında 250 derece fırında denetimli pişirelim deneceyecek olanlara afiyet olsun.
Sade Kuruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst