Sac Ekmeği

Felaket

New member
Sac Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 bardak un 200ml
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 3 bardak süt
  • 3 bardak su
Sac Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütü ısıtalım ılık olunca mayayı içine koyalım.
  2. Üzerine şeker koyup, karıştırdıktan daha sonra una karıştırarak yoğuralım.
  3. Kapağı kapatıp, yarım saat bekletin.
  4. ondan sonrasında 15 tane beze yapalım pasta tabağı büyüklüğünde açalım üzerini örtüp hepsini bitirelim.
  5. Sırası ile pişirip, sıcak sıcak yiyelim. Kahvaltıya akşam yemeğine fazla yapıp dondurucuya atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Sac Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst