Raj Thackeray Dil Row'da tartıyor, MK Stalin

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Tamil Nadu'dan gelen dil savaşı, Maharashtra'da rezonans buldu, Maharashtra Navnirman Sena'nın şefi Raj Thackeray, güney eyaletlerinden devletin ulusal eğitim politikasının üç dil yapısına ve Hintçe empoze edildiği iddiasıyla ilgili olduğunu söyledi.

“Güney eyaletlerini gördün mü? Tamil Nadu'yu gördün mü? Hintçe diline nasıl karşı olduklarını gördün mü?

“Maharashtra'da neler oluyor? Tepki vermeyenler biziz … her devlet dil olmalı,” dedi hey, parti işçilerini Marathi'nin Mumbai'de konuşulmasını sağlamaya çağırıyor.

Son zamanlarda, Tamil Nadu Başbakanı MK Stalin, Marathi de dahil olmak üzere 25 Hint dilinin Hintçe'yi kabul ettiği için acı çektiğini iddia etmişti.

Oğlu Udhayanidhi Stalin, kullanım lakası için ölmek üzere olan dillerin bir listesini bile vermişti.

DMK, üç dil politikasına muhalefetin buna dayandığı konusunda ısrar ediyor. Parti iddia ettiği ulusal eğitim politikası, Hindistan'ı çeşitliliğinden ve güney eyaletlerini farklı kültürel kimliklerinden soracak bir kültürel homojenleştirmeyi uygulamak içindir.

Devlet, bunun şu anki iki dil formülü-tamil olduğunu ve İngilizceyi iyi sergilediğini ve ülke ekonomisine en büyük ikinci katkıda bulunan olduğunu vurguladı.

BJP, Ulusal Eğitim Politikasının üçüncü seçenek için Hintçe dışında bir dil buketine sahip olduğunu savundu ve bir öğrenciyi Hintçe çalışmaya zorlamadığı konusunda ısrar etti. Parti öyle sürdürdü ki üçüncü dil, diğer eyaletlere seyahat eden insanların yardımcı olmasına yardımcı olacak.

BJP tarafından yönetilen bir başka devlet olan Madhya Pradesh, bu arada Bengalce, Marathi, Telegu, Tamil Gujarati ve Pencap gibi ek diller sunmayı planlıyor.

Bir Ambitouus planı olsa da, fakülte işe alımında veya bunu sunmak için gereken asgari kayıt hakkında bir kelime yoktur.

Madhya Pradesh'in yükseköğretim bakanı Indian Singh Parmar, bunun “dilsel çeşitlilik merkezi” getireceğini söyledi.

DMK, Merkezi Hükümet üzerindeki baskıyı sürdürerek, ulusal eğitim politikasını kabul etmediği için saklanan fonların serbest bırakılmasını talep etti.

Tamil Nadu'daki eğitim sistemi Hindistan'da bir numara. Ancak DMK sözcüleri TKS Elangovan, Macaulay eğitim modelini öldürmek ve Vedik eğitim sistemine geri dönmek istiyorlar.