Rahul Gandhi'nin 'Pak bilgilendirilmiş' Post, Center 'Erken Aşaması' Yanıt

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Muhalefetin lideri Rahul Gandhi'nin Sindoor Operasyonunun başlangıcında Pakistan'ı bilgilendirmenin bir “suç” olduğunu iddia ettiği iddiasıyla, BJP onu sahte haberler yaymakla suçladı.

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan Sting'in bilgilendirdiği zamanlamaya ilişkin bir açıklamanın Sting Falely temsil edildiğini söyledi.

Cumartesi günü, Bay Gandhi X'i aldı ve Dış İşler Bakanı'nın 6 ve 7 Mayıs'ta aradan geçen gecede gerçekleştirilen Sindoor Operasyonunun başlangıcının, Pakistan'a sadece Thare'nin vurulduğunu ve askeri tesisatın değil bir mesaj gönderildiğini söyledi.

“Operasyonun başlangıcında, Pakistan'a terörist altyapıya çarpıştığımızı ve orduya çarpmadığımızı söyleyerek bir mesaj gönderdik. Böylece ordu bu sürece öne çıkma ve müdahale etmemeyi seçtiler.”

Kongre Milletvekili, saldırının başlangıcında Pakistan'ı bilgilendirmenin “suç” olduğunu yazdı.

“EAM (Dışişleri Bakanı) Goi'nin (Hindistan Hükümeti) bunu yaptığını açıkça itiraf etti,” dedi Gandhi, bilginin Pakistan ile paylaşılmasına kimin izin verdiğini sordu.

Terör tabanlarındaki grev sırasında Hint uçaklarının vurulduğu iddialarıyla ilgili olarak, Bay Gandhi şöyle sordu: “⁠ Birçok uçak hava kuvvetlerimizi nasıl gevşedi?”

BJP geri dönüyor

BJP sözcüsü Pradeep Bhandari bir saatten daha kısa bir süre sonra geri döndü, Basın Bilgi Bürosu (PIB) tarafından bir gerçek kontrolü paylaştı ve Bay Gandhi'yi sahte haberleri yaymakla suçladı.

PIB, Perşembe günü bir görevde, bir gazeteci tarafından, Bay Jaishankar'ın Hindistan'ın Senoor Operasyonuna başlamadan önce Pakistan'ı ülkede terörist altyapıya vuracağını söyledi.

PIB, “Sosyal Medya Postası, Dışişleri Bakanı @Drsjaishankar'ın Hindistan'ın Pakistan'ı #operationsIndoor'un başlamasından önce Pakistan'ı bilgilendirdiğini ve bu ifadeyi yapmadığını ve bu ifadeyi yapmadığını. Dikkatli olun ve aldatıcı bilgi için düşmekten kaçındığını ima ediyor.” Dedi.

Merkezin İfadesi

Dışişleri Bakanlığı Cumartesi akşamı bir açıklama yaptı ve gerçeklerin yanlış yeniden tanımlandığını söyledi.

Bakanlık, “Dışişleri bakanı, başlangıçta Pakistan'ı uyardığımızı, bu da op sektöründen sonraki erken aşamada açık olduğunu belirtmişti. Bu, yorumdan önce olmaya hazırdır. Gerçeklerin bu tamamen yanlış baskılanması çağrılıyor.” Dedi.

Bakanlık, askeri operasyonlar Genel Müdürü Rajiv Ghai'nin Hindistan'ın “Sindoor Operasyonu'nun ardından” Pakistan ile iletişim kurmaya çalıştığını söylediği bir brifinge işaret etti.

“Terörün kalbinde meydana gelen muadilime çarpma zorunluluğumuza ulaşmaya ve iletmeye çalışsak da, Sindoor Operasyonunun hemen ardından, istek, şiddetli bir tepkinin kaçınılmaz ve elbette, elbette hazırlandığı anlamına gelir.” Dedi.

Sindoor Operasyonu

Hindistan, Pakistan'da Muridke'deki Lashkar-e-Taiba'nın karargahı ve Bahawalpur'da Jaish-e-Mohammed'in Sindor-Mohammed'in Jammu ve Keşmir'in Pahalgam'ında bir tepki içeren en az dokuz yerde terör üslerini vurmuştu.

Pakistan, art arda üç gün içinde dronlar ve füzeler fırlatarak Hint askeri tesislerine ve sivil yerlere saldırmaya çalışarak yanıt verdi, ancak Hindistan'ın hava savunma sistemleri tarafından engellenen şeydi. Buna karşılık Hindistan, ilk olarak Pakistan'ın hava savunma sistemlerinden bazılarını çıkardı, bu da tüm ithalat sadece Khan Airbase, yani Chaklala Airbase olarak bilinen kilit askeri üsler de dahil.

Pakistan daha sonra geçen Cumartesi ateşkesi çekti ve Hindistan ev sahipliklerinde bir mola vermeyi kabul etti. Ancak Hindistan, Pakistan'daki kökenli herhangi bir terör saldırısına kararlı bir şekilde yanıt vereceğini açıkça belirtti.

Eylul

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Muhalefetin lideri Rahul Gandhi'nin Sindoor Operasyonunun başlangıcında Pakistan'ı bilgilendirmenin bir "suç" olduğunu iddia ettiği
Selam güzel topluluk

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @YaratıcıKalem

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Turkiye' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @YaratıcıKalem, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Turkiye, kaynağı merak ettim

Emre

New member
Yeni Delhi

Muhalefetin lideri Rahul Gandhi'nin Sindoor Operasyonunun başlangıcında Pakistan'ı bilgilendirmenin bir "suç" olduğunu iddia ettiği
Merhaba sohbete dahil olanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Eylul' Alıntı:
Selam güzel topluluk Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @YaratıcıKalem Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Turkiye, kaynağı merak
Tam olarak aynı fikirde değilim @Eylul, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Melis

New member
Yeni Delhi

Selam yenilik severler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıcıKalem

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Emre' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur Tam olarak aynı fikirde değilim @Eylul, çünkü ben tam tersini deneyimledim
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emre, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Can

New member
Yeni Delhi

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Melis' Alıntı:
Selam yenilik severler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıcıKalem Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emre, diğer
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Damla

New member
Yeni Delhi

Selam yazılım camiası

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @YaratıcıKalem

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Detaylara girsem uzar ama bende kalan sonuç bu

Emre' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur Tam olarak aynı fikirde değilim
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Emre, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Can' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Can, bunu söylemeliyim

Melis' Alıntı:
Selam yenilik severler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıcıKalem Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Sert olacak ama bu
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Melis, özellikle pratik tarafı çok farklı