Pul Pul Dökülen El Açması Zarf Böreği

Felaket

New member
Pul Pul Dökülen El Açması Zarf Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt (bardak ölçüm 200ml)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 paket kuru maya
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 6,5 su bardağı un denetimli olun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı
İç harcı için;

  • Beyaz peynir yahut patatesli de yapabilirsiniz
Ara katları için

  • 150 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı (akları içine)
  • Susam yahut çörek ot
Pul Pul Dökülen El Açması Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle genişçe bir kabın içine ılık süt,ılık su, şekerimizi ve mayamızı ekleyelim 5 dakika etkinleşmesini bekleyelim.
  2. ondan sonrasında yağımızı, yumurta aklarını ve yavaş yavaş unumuzu tuzumuzu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim, mayalanmaya bırakalım.
  3. İç gereçlerimizi hazırlayalım.
  4. Yağımızı ılıtıp bekletelim bu yağı orta katlarımıza sürmek için kullanacağız.
  5. Mayalanan hamurumuzun mayasını alalım.
  6. Bir kaç dakika yoğuralım.
  7. Hamurda ele yapışma oluyor bu esnada unlayarak bezelere ayıralım.
  8. Üzerine pak bir poşet geçirip bezelerin kurumamasını sağlıyalım.
  9. Ve masamızı unlayarak bezelerimizi açmaya başlıyalım birinci bezeyi açıp yağlıyalım, ikinci bezeyi de açıp üstüne koyup yine yağlayalım.
  10. Resimdeki üzere kenarlarını kapatıp tekrar yağlıyalım.
  11. En son öbür kenarları da kapatıp iç harcını koyup tekrar kapatıp en son zarf formu verip ortalarına bastırarak hal verelim.
  12. Bütün süreç bittikten daha sonra yumurta sarıları sürüp susam serpiştirip 200 derecelik ısınmış fırında denetimli bir biçimde kızartalım.
  13. Her fırının pişirme mühleti farklı olabilir.Böreklerimiz servise hazır.
Pul Pul Dökülen El Açması Zarf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst