Puf Puf Yumuşacık Pastane Açması

Felaket

New member
Puf Puf Yumuşacık Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta ( bir adedinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 100 gram tereyağ/margarin
  • Aldığı kadar un (hamur yumuşak olmalı)
Puf Puf Yumuşacık Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Herkese selam canlar ????.İlk evvela yoğurma kabımıza ılık suyu ve mayayı alıyoruz maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. daha sonra geriye kalan gereçleri ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduktan daha sonra bir saat kadar ılık bir ortamda mayalandırıyoruz.
  4. Mayalandıktan daha sonra açma biçimini verip bi yarım saat daha mayalıyoruz.
  5. hemen sonrasında kalan yumurta sarısını sürüp fırına atıyoruz afiyet olsun ????.
Puf Puf Yumuşacık Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst