Puf Puf Pişi

Felaket

New member
Puf Puf Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Puf Puf Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Unumuzun yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine tuz şeker ve mayayı döküp karıştıralım.
  3. Ortasını havuz halinde açalım ve sıvı yağ süt ve suyumuzu ek edelim. Yavaş yavaş yoğurtmaya başlayalım ele yapışkan bir hamur olacak fazlaca yapışıyorsa şayet hamurunuz yarım bardak daha un ek edebilirsiniz. Ancak püf noktası ele yapışkan olması.
  4. Yoğurduğumuz hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım küçük küçük bezeler yapalım.
  6. Bezeleri cevizden bir tık büyük yapalım. Bezelerimizi yavaşça açalım ve ortasına delik yapalım bunu bıçak sayesinde yapabilirsiniz.
  7. Kızgın yağda pişirelim ancak ocağınız hayli harlı yanmasın orta ateşte pişirelim denetimli biçimde yoksa hayli çabuk kızarır içi pişmez.
  8. Pişirdiğimiz pişilerimizi servis tabağına alalım afiyet olsun. ???? küçük bir not daha isterseniz pişilerinizin ortasına patates peynir de koyup poğaça biçimi verip pişirebilirsiniz ????????.
Puf Puf Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst