Puf Puf Kabaran Poğaçam

Felaket

New member
Puf Puf Kabaran Poğaçam Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya yada bir paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yumurta akı (israf olmasın diye)
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kadar su
Puf Puf Kabaran Poğaçam Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına sütü ve suyu alalım akabinde mayayı ve şekeri ilave edelim. Eriyene kadar karıştıralım.
  2. Ardından öteki materyalleri koyalım en son aldığı kadar un koyalım.Kulak göğsü kıvamında olacak hamurumuz.
  3. Yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
  4. daha sonra dilediğiniz formu verebilirsiniz ben yumurtadan biraz büyük aldım hamuru daha sonra 3 böldüm o denli yaptım.
  5. Yaptıktan daha sonra pak mutfak beziyle üzerine örttüm.
  6. Yarım saat yine dinlendirdikten daha sonra yumurtayı üzerine sürüyoruz.
  7. 180 derece evvelinde ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Deneyenler yorum yapsın lütfen. Afiyet olsun. ????
    ❤
    .
Puf Puf Kabaran Poğaçam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst