Puf Poğaça

Felaket

New member
Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı kadar un 6 dan daha sonra ölçülü dökelim
İçi için:

  • Maydanoz
  • Beyaz peynir
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çiçek yağı
  • Çörek otu
  • Keten tohumu
  • Susam isteğe bağlı
Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için kuru gereç olan unun bir kısmını ve mayayı karıştırıyoruz ve kalan gereçleri ekliyoruz sırası farketmeksizin. Unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  2. Hamurumuz kıvam aldıktan daha sonra tezgaha alarak bir süre de tezgahta yoğurarak toparlayalım ve yine yoğurma kabımıza alalım.
  3. Hamurun üzerini bir bez ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanmış hamuru yoğurarak havasını alalım.
  5. Hamuru kesimlere ayırıp beze haline getirip tepsiye dizelim.
  6. Mayalı poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta ile çiçek yağını (parlaklık sağlaması için)sürüp keten tohumu ve çörek otunu veyahut susamı serperek 15dakika kadar tepside de mayalanması için bekleyelim.
  7. Ardından poğaçalarımızı evvelde ısıtılmış 180°c fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20 25 dakika pişmeye bırakalım.
  8. İsteğe bağlı kıymalı, patatesli bir harç yapılabilir. sade de yapılabilir.Afiyet olsunn!!.
Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst