Pratik Poğaça

Felaket

New member
Pratik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç harcı için (İsteğe bakılırsa)

  • Peynir
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Pratik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un ve kabartma tozu hariç öbür gereçleri karıştırma kabına alıp güzelce harmanlıyoruz sonrasındasında kabartma tozu ve unu ekleyip, kıvam alana dek yoğuruyoruz.
  2. Elimizle ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, elimizde açarak içine peynir koyup, şekillendiriyoruz.
  3. Poğaçaları hazırladıktan daha sonra üzerine yumurta sarısını sürerek susam serpiştiriyoruz.
  4. 200 derece evvelde ısıtılmış fırına veriyoruz. Pişme mühletini kendimiz ayarlıyoruz her fırında değişebiliyor zira üzeri kızaran poğaçalarımız yemek için hazır afiyet olsun
    ☺
    .
Pratik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst