Pratik Çiğ Börek (Ama Kızartmadan)

Felaket

New member
Pratik Çiğ Börek (Ama Kızartmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 200 gr yağsız dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
Pratik Çiğ Börek (Ama Kızartmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Merhaba ????.Bu tanım hem çiğ börek (aslı çibörektir) birebir vakitte kapalı pide muhtaçlığını çok hoş karşılıyor. Üstelik de fazlaca pratik.
  2. Öncelikle soğanı rondoda suyunu çıkarana kadar çekiyoruz.
  3. Kıymayla çekilmiş soğanı tuz, su ve karabiber eği ile karıştırıyoruz, içini hazırlıyoruz.
  4. Yufkaları ikiye bölüp her birinin ortasına üçer kaşık içten koyarak nasıl biçimde katlayacaksanız o biçimde ince bir çizgi olarak yayıyoruz.
  5. Ben hem kare tıpkı vakitte pide halinde katladım.
  6. Pide hali için ince bir uzun dikdörtgen yapıp uçlarını suyla ıslatıp burdum ve artan kısmı kopardım.
  7. Katlama işi bitince tavayı ısıtıyoruz, bir yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
  8. Daha ağır bir tat için tereyağı da kullanılabilir.
  9. Pideleri orta ateşte gözleme üzere çevire çevire pişiriyoruz.
  10. Yanında ayran ve domates ile fazlaca hoş gidiyor.Afiyet olsun,????.
Pratik Çiğ Börek (Ama Kızartmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst