Porsiyonluk Kuru Üzümlü Kek

Felaket

New member
Porsiyonluk Kuru Üzümlü Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin (İsteğe nazaran 1 paket yahut katılmayabilir)
  • Göz sonucu limon suyu
  • Göz sonucu kuru üzüm
Porsiyonluk Kuru Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri kabarcıklar oluşana kadar çırpın (Ne kadar fazla kabarcık o kadar âlâ kabarma ???? )
  2. daha sonrasında süt ve yağı ekleyip, tekrar yeterlice çırpalım.
  3. Homojen kıvama gelince un, kabartma tozu ve karbonatı birebir anda ekleyip üzerine de göz sonucu limon gezdirip, karıştıralım.
  4. daha sonrasında vanilin ekleyip, tekrar karıştıralım (Karbonat + limon birleşimi kekin kabarmasına vesile oluyor)
  5. Evvelden ısınmış 175 derecelik fırında ortalama 25-30 dk bekletiyoruz.
  6. Fırından almadan evvel kürdan yahut çatal sayesinde kekin pişme durumuna bakıyoruz duruma bakılırsa fırından alıyoruz.
  7. İstediğimiz kalıp ile keki kesip servis ediyoruz (Ben fincan sayesinde porsiyonladım) Afiyet olsun ????????
Porsiyonluk Kuru Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst