Poğca Açma Tanımı

Felaket

New member
Poğca Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta beyazı (Sarıları üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İçine sürmek için 40 gram tereyağ
Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kaşık susam
Poğca Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün materyalleri karıştırıyoruz.
  2. sonrasındasında hamurumuzu 40 dk mayalandırıyoruz.
  3. sonrasındasında hamurumuzdan 9 eşit beze yapıyoruz.
  4. Yatsı biçimde ellerimizle hamurumu büyütüp ellerimizle açıyoruz sonrasındasında.
  5. Kesiyoruz fotoğraftaki üzere.
  6. İster zeytin ister boş ister peynir.
  7. Üzerine tereyağ sürerek katlıyoruz, doluyoruz.
  8. Üstüne yumurta sarısınıda sürüp, hop fırına.
  9. 200 derecede 30 dk pişirip alıyoruz afiyet oldun herkese????????.
Poğca Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst