Poğaça

Felaket

New member
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı süt ( ılık )
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su ( kaynar )
  • 1 adet yaş maya
  • Un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 adet yumurta akı, süt, yağ, şeker, tuzu geniş bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz..
  2. Kaynar su içine maya atıp mayayı çözdükten daha sonra karışıma ek edip karıştırıyoruz ve üzerine un ekliyoruz.
  3. Kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  4. Hamurun sert olmamasına dikkat edelim.
  5. Hamurumuz istediğimiz kıvama geldiğinde güzelce dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Hamur mayalandıktan daha sonra içlerini dilediğiniz üzere doldurabilirsiniz ben boş tercih ettim.
  7. Yuvarlak haline getirdiğimiz bezeleri tepsimize yerleştirip öncesinden hazırladığımız 180 derece fırına gönderiyoruz 10-15 dk pişmedini bekleyip alıyoruz
Pofidik pofidik bir poğaça oluyor afiyet olsun…

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst