Poğaça

Felaket

New member
Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram margarin
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurtanın beyazı sarısı üzerine
  • 1 şişe sade soda
  • 1 yaş maya yoksa kuru maya
  • 8-9 su bardağı un
Ortası için;

  • Lisan peyniri
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Gereçleri sırasıyla bir kabın içine ek edelim düzgünce karıştıralım .
  2. En son unu koyalım ,yavaş yavaş yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Eşit modülde bezelere ayıralım ,büyüklüğü size kalmış.
  4. 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  5. daha sonra bezeleri açıp lisan peyniri koyup hal verelim, ben yuvarlak yaptım istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
  6. Hamurun ele yapışmaması için ben elimi sıvı yağa batırıp hamura form verdim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  8. ondan sonrasındada fırına atmadan 15 dk kadar tepside kalsın bir daha mayalansın.
  9. 250 derecede ısınmış fırına atalım 180 derecede pişmeye bırakalım.
    İçini boşta yapabilirsiniz ,doluda ben lisan peyniri koydum.afiyet olsun ????
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst