Poğaça

Felaket

New member
Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket margarin
  • 2 tane yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
  • 1 su bardak ılık süt
  • 1 su bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için

  • Susam
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle su ve sütü derin bir kapta ocakta biraz ısıtıyoruz.
  2. Isıttığımız süt ve suyun içine kuru maya ve toz şekeri atıp 10 dakika kadar bekliyoruz.
  3. Maya kabarmaya başladığında derin bir kaba öbür gereçlerin hepsini alıp mayamızı da döküp yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak yavaşça yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve mayalanmak için bırakıyoruz.
  4. sonrasındasında mayalanan hamurumuza form veriyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarılarını sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
  6. Son olarak fırında 180-200 dereceye pişirmeye bırakıyoruz. Ben sade yaptım siz isterseniz peynirli yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst