Poğaça Tanımı

Felaket

New member
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı peynir altı suyu( sütte kullanabilirsiniz )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (beyazı içerisine sarisi üzerine sürmek için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya yada instant maya
  • 8 su bardağı un
Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kaba peynir altı suyumuzu alalım (ilik olmasıgerek) – (veya süt ) mayamızı ekleyerek çözdürelim.
  2. Şeker,tuz,yumurta beyazı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
  3. Karıştırdığımız karışımın içerisine yavaş yavaş un ekleyelim.
  4. Kulak göğsüne kıvamında hamur elde ettikten daha sonra üzerini örtüp 40-45 dk dinlenmeye bırakalım.
  5. Hamurumuz mayalandıktan daha sonra şekillendirip 10 dk de tepside mayalandırıyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiyoruz.
  7. 180° fırında pişiriyoruz.
  8. Afiyet olsun .
Not: Olağan bir poğaçadan hiçbir farkı yok tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Siz dilerseniz sütle de yapabilirsiniz yumuşacık poğaça elde edersiniz.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst