Poğaça (En Pratiğinden)

Felaket

New member
Poğaça (En Pratiğinden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • İnce kıyılmış dereotu
  • Aldığı kadar un
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Poğaça (En Pratiğinden) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un hariç tüm gereçleri uygun bir kaba koyalım. 2bardak unumuzu ekleyip yoğuralım. Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yavaş yavaş un ekleyip yoğuralım.
  2. Hamur kendini toparladığında yumuşak bir kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük modüller alıp form verelim.
  3. Üzerine yumurta sarısını sürüp, evvelinde ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun????????.
Not 1: Ben içine 3 yemek kaşığı kadar lor peynir de koydum. Farklı peynirler de koyulabilir. Koyulmaya da bilir:) lezzetli pratik bir tanım oldu. Bu materyaller ile 18 tane poğaça elde ettim.

Not 2:

1-1 yemek kaşığı sirke kıyırlık vermesi için kullandım dilerseniz koymayabilirsiniz.

2-İnce kıyılmış dereotu yarım demet kâfi artırılıp azaltılabilir.

3-Aldığı kadar un 2,5-3 bardağa yakın un kullandım 2 bardaktan daha sonra dikkatli ek edelim.

4-1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarini dilerseniz katı yağ kullanmayıp sıvı yağ ölçüsünü artırabilirsiniz.

Poğaça (En Pratiğinden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst