Pizza

Felaket

New member
Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su (Gerekirse ilave edilebilir)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Salçayı açmak için su
  • Kekik
Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sosis
  • Mısır
  • Zeytin istediğiniz başka gereçler ile çoğaltabilirsiniz.
Hazırlanış

  1. Maya tuz şekeri karıştırıp 10 dk kadar mayanın etkinleşmesini bekliyoruz (Baya köpük köpük olacak).
  2. Yoğurma kabına un su sıvı yağı ve etkinleşen mayayı ekleyip güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Yoğurduğumuz hamurun ağzını kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Tepsimizi yağlıyoruz ve mayalanan hamuru yağ ile tepsiye eşit biçimde açıyoruz.
  5. Hazırlamış olduğumuz salçamızı güzelce üzerine sürüyoruz.
  6. Sırasıyla rendelenmiş kaşar peyniri, zeytin, sosis, sucuk, biber, mısır koyup, 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz.
  7. Pizzayı çıkarıp, üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, eriyene kadar fırında tutup, çıkarıyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun ????.

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
 
Üst