Felaket
New member
Pizza Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sucuk
- Zeytin
- Mısır
- Domates
- Sivri biber
- Kaşar peyniri
- Konserve domates sosu(evde var ise domateste rendeleyebilirsiniz.)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle unu geniş kap içersine alalım.
- Unun ortasına mayayı, şekeri ,tuzunu ,unun üzerine dökelim .
- Mayanın üzerine dökersek hamurumuz kabarmaz.
- Suyumuzuda ekleyip yoğuralım.
- Yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzu 2 eşit kesime bölelim merdane ile açalım yuvarlak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize açtığımız hamuru yerleştirelim.
- Üzerlerini çatal ile her tarafını delelim. Bu kabarmaması için.
- Sos gereçlerini karıştıralım.Hazırladığımız sosumuzu eşit biçimde her iki hamurumuza sürelim daha sonra sırasıyla.(evinizde hangi gereçler var ise onlarıda kullanabilirsiniz. ) materyalleri de ekleyin.
- 180derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkaralım üzerlerine kaşar peynirini eşit biçimde gezdirelim.
- Fırına yinedan koyalım kaşar peyniri eridikten daha sonra alalım sıcak servis edelim.


Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı