Pirinçli Turta

Felaket

New member
Pirinçli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Pirinçli karışım:

  • 1 litre süt
  • 170 gram kırık pirinç
  • 2 adet yumurta
  • 40 gram tereyağı
  • 14 gram şekerli vanilin
  • 100 gram toz şeker
Hamur için;

  • 300 gram un
  • 150 gram tereyağ
  • 10 gram instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yumurta
  • 60 ml süt
Pirinçli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye sütümüzü ve vaniliyamızı ekleyelim.
  2. Süt kaynayınca, pirinçlerimizi ekleyelim.
  3. 40 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakalım ve orta ara karıştıralım. Kapağını kapatalım.
  4. Karışımımız kaynayınca ocaktan alalım, başka bir kaba aktaralım ve şekerimizi ekleyip karıştıralım.
  5. Streç sineması karışımın üst kısmına yapışacak biçimde kapatalım ki karışımın üstü kabuk tutmasın. Oda ısısında soğumaya bırakalım.
  6. Hamuru için un, şeker, maya ve tuzu karıştıralım.
  7. Tereyağını ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  8. Sütümüzü ve yumurtamızı ekleyelim.
  9. 5 dakika boyunca yoğuralım.
  10. Kulak göğsü kıvamına gelmeli ( şayet hamur biraz cıvık kaldıysa 1-2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz).
  11. Tezgahı unlayalım ve hamurumuzu 3 mm kalınlıkta açalım.
  12. Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim, etrafını da biraz yağlayalım.
  13. Hamuru kalıbımıza oturtalım, kalıbın haricinde kalanları keselim.
  14. Soğuyan pirinçli karışıma tereyağını ve yumurtaların sarısını ekleyelim.
  15. Yumurtaların beyazını mikserle çırpalım. Bulut kıvamını aldıktan daha sonra yavaşça pirinçli karışıma ekleyelim.
  16. Karışımı da kalıbımıza ekleyelim ve önce ısıtılmış 180 derece fırınımıza atalım.
  17. Turtamız piştiğinde fırından alalım ve oda ısısında soğumaya bırakalım.
  18. Soğuyan turtamızı 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsunn????.
Pirinçli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst