Pırasalı Midye Böreği

Felaket

New member
Pırasalı Midye Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yufka
İç harcı için;

  • 3-4 kol pırasa
  • 1/2 (yarım) çay bardağı lor peyniri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • (aynı sosun kalanını üzerine süreceğiz)
Üzeri için;

  • Kalan sos
  • İsteğe bakılırsa susam, çörek otu, haşhaş (ben börek midye formunda olduğu için bir şey atmadım.)
Pırasalı Midye Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İç harcı evvel hazırlıyoruz. (soğuması için)
  2. Pırasaları ince ince kıyıyoruz.
  3. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyup ısınınca pırasaları ekliyoruz.
  4. Pırasalar kavrulunca salça ve baharatları ekleyip salça kavrulana kadar pişiriyoruz.
  5. Ilıyınca peynirleri ekliyoruz. Güzelce soğumaya bırakıyoruz.
  6. Sosu için ;1 yumurtayı yeterlice çırpıp yavaş yavaş evvel yağı daha sonra sütü ekliyoruz.İyice çırpıyoruz.
  7. Yufkaları 4 eşit kesime bölüyoruz. Üçgen üçgen olacak biçimde.
  8. Yufkalara sos sürüp üç kısmından daire kısmına yanlışsız katlayarak geliyoruz.
  9. daha sonra yufkanın iki ucunu birleştirip iç harcı koyuyoruz.
  10. Yufkayı biriktirdiğimiz tarafa hakikat katlıyoruz.
  11. Aykırı çevirip tepsiye diziyoruz.
  12. Üzerine sosu sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Pırasalı Midye Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst