Pide

Felaket

New member
Pide Tanımı İçin Malzemeler

4 adet için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su barağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 bütün yumurta
  • 4 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı silme tuz
  • 2 paket yaş maya (4 paket kuru maya)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 kiloya un
Üzerine sürmek için:

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu
  • Susam
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ramazan ayının vazgeçilmezi sıcak mesken üretimi pideyi kendiniz yapın ve iftara taze taze afiyetle yiyin????. Bu ölçüler büyük 4 adet pide yahut 8 tane orta uzunluk kadar çıkabilir.
  2. Unu 2 kilo yazdım lakin tam 2 kilo denk gelmiyor unu 1,5 kilodan daha sonra azar azar ekleyin ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur olacak biçim verirken zorlanmayacağınız kıvamda olmalı.
  3. Su ve sütü yoğurma kabına alın içine bir tatlı kaşığı şeker ve mayayı ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Ilık yerde 10 dk bekeltin.
  5. Üzerine 1,5 kilo un ve kalan malzemeleride ekleyip yoğurmaya başlayın.
  6. Hamur toparlanınca hala elinize yapışıyor ise azar azar un ekleyin ben yaklaşık 2 kilo un kullandım.
  7. Yumuşak lakin ele yapışmayacak kıvamda olan hamuru 30-40 dk mayalandırın.
  8. Tezgahı yavaşça unlayın ve hamuru alın. 4 yahut 8 bezeye ayırın.
  9. Fırını 220 dereceye ayarlayın ve tabanına ısıya güçlü bir kaba sıcak su koyun.
  10. 4 büyük pide yaparsanız 4 başka pişirme kağıdın üzerinde bezeleri eliniz ile yuvarlak biçimde açın.
  11. Parmaklarınızın ucu ile kenardan 1 parmak kalın boşluk bırakarak yuvarlak daire hal verin ve ondan sonrasında pidenin ortasından biçim vererek desen yapın.
  12. Yumurta sarılarına yoğurt ekleyip çırpın ve pidelerin üzerine sürün.
  13. Tepside 10 dk dinlendirin.
  14. Çörek otu ve susam serpiştirip ısınmış fırının orta rafına sürün.
  15. Üstü ve altı güzelce kızarınca çıkarıp bir bez üzerine alın. Ilıdıktan daha sonra afiyetle yiyin.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst