Pide

Felaket

New member
Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 400 ml süt (ılık)
  • 400 ml su
  • 200 ml sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Un
Üzeri için;

  • Yumurta
Peynirli için;

  • 600 gr köy peyniri
  • Yarım demet maydanoz
Patatesli için;

  • 1 kg patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber, karabiber, tuz
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur materyallerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin, mayanlanmaya bırakın.
  2. Patatesleri haşlayın ezin. Soğanı bronoise doğrayıp yağda kavurun. Salçayı ekleyin kavurmaya devam edin, baharatları ekleyip hepsini kavurun.
  3. Köy peynirini ezip ince doğranmış maydanoz ile karıştırın.
  4. Mayalanan hamurdan kesimler koparıp merdane ile dar uzun açıp içine harç koyup yanlardan içeri hakikat kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sürüp fırına verin.
  5. Fırından çıkardığınız pidelerin üzerine su serpip sonrasındasında bıçakla üzerlerine tereyağ sürün ve servis edin.
Afiyet olsun????

Not! Ölçüleri kişi sayısına nazaran düşürebilirsiniz.

Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst