Felaket
New member
Pide Tanımı İçin Gereçler
Bardak ölçüsü klasik su bardağı 200 ml
Not EkleTanımı Yazdır
Afiyet olsun ????.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bardak ölçüsü klasik su bardağı 200 ml
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- Yarım paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kabımıza ılık su ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyelim.
- Tuzunu ve ununu azar azar ekleyip yumuşak ele yapılan bir hamur elde edelim.
- Ben akşam dan mayalayıp biraz kabardıktan daha sonra buzdolabına kaldırıyorum.
- Sabah erken çıkarıp bir çeşit yoğuruyorum. tekrar mayalanıyor.
- Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsimize altına un serpip elimizle yuvarlak hal veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp parmak uçlarımızla pide formu verelim.
- Üzerine susam ve çörek otu serpip 200 derecelik ısınmış fırında pişirelim.
- Fırından çıkarınca üzerini örtelim????.
Afiyet olsun ????.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı