Felaket
New member
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg un
- 1 paket yaşmaya (42 gram )
- 1 su bardağı ılık su 200 ml bardak ölçüsü
- 1 su bardağı ılık süt 200ml
- 1 çay bardağı sıvı yağ 100 ml
- 3 adet yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Susam ,çörek otu
- Beyaz peynir
- İsteğe bağlı dereotu ,maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına evvela sütü, sıvı yağı, suyu ,yumurta beyazını, tuzu ,şekeri, mayayı ek edelim.
- Çırpma teli ile karıştıralım.
- ondan sonrasında üzerine unu ek edelim elimizle 5 dakika yoğuralım.Not… her un farklı oluyor hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamı olucak yani yumuşak hamur olucak.Not… yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin poğaçanızın üzeri hoş kızarıyor.
- Kapağını kapatalım 1 saat dinlendirelim dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde modüllere bölelim
- Şekil vermek isteğe bağlı ben yuvarlak açtım aparatla çizikler attım.
- Hamurun üç kısmına peynirli harçtan ekleyin rulo yapın.
- Ay biçimi yapıp tepsiye dizelim 10 dakika üzeri örtülü tepsi mayası yapalım.
- hemen sonrasında üzerine yumurta sarısı sürelim. Susam ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırına pişmeye bırakalım.
- Poğaçalarımızın üzeri kızarınca fırından çıkaralım.