Peynirli Patatesli Börek

Felaket

New member
Peynirli Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
İç harcı için

  • 4 adet patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı peynir ( isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber
Peynirli Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda patatesleri haşlamak için ocağa alalım.
  2. Haşlandıktan daha sonra patatesleri ezecek sayesinde ezelim yemeklik doğradığımız soğanı az kavuralım.
  3. çabucak sonrasında salçayı ekleyelim birazda o denli kavrulduktan daha sonra patatesleri maydanozu ekleyelim.
  4. çabucak sonrasında hamur için dört su bardağı unu yorma kabına alıyoruz ortasını açıyoruz mayayı tuzu ılık sütü ilik suyu koyup 5 dakika mayanın mayalanmasını bekliyoruz.
  5. Akabinde yoğurma süreci tamamlıyoruz 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz hoş mayalansın.
  6. Mayalama süreci bitikten daha sonra küçük bezeler yapalım oklava sayesinde ne fazlaca ince ne hayli kalın olacak biçimde hamuru açalım.
  7. İçine hazırladığımız harçtan yaylım ve kapatalım ve uygun bir tavada yada saçta artlı önlü pişirelim.Afiyet olsun.
Peynirli Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst