Peynirli Pamuk Poğaça

Felaket

New member
Peynirli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • ️2 adet yumurta beyazı (Sarıları üzerine)
  • ️300 ml ılık süt (1 büyük su bardağı)
  • ️300 ml sıvı yağ (1 büyük su bardağı)
  • 300 ml su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 kg un (kontrollü ekleyin)
İç harç:

  • ️Peynirli maydanozlu harç
Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Susam çörek otu
Peynirli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda ılık sütü, şekeri ve mayayı çözülene kadar karıştırıyoruz.
  2. sonrasındasında öteki gereçleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Hamuru 45 dakika mayalandırıyoruz.
  4. Hamurdan eşit bezeler yapıp içine peynirli harçtan koyup kapatıyoruz.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 20 dakika tepside mayalandırıyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.
Peynirli Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst