Peynirli Dilim Böreği

Felaket

New member
Peynirli Dilim Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet yufka
  • 150 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 şişe soda
  • Beyaz peynir ve kaşar peynir
Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu
Peynirli Dilim Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Margarini bir tavada eritin.
  2. Derin bir kaba peynirleri rendeleyin,süt,kabartma tozu,yoğurt ve sodayı ekleyip karıştırın.
  3. Son olarak eritilmiş margarini ekleyin.
  4. Margarin yavaşça donarak harcı toparlayabilir.
  5. Düz bir taban yufkayı serin ve üzerine iç harcın 6’da birini serpin öbür yufkayı üstüne yayın.
  6. Yufkalar bitene kadar sürece devam edin.
  7. Rulo yapın ikiye bölün ve streç sinemaya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  8. daha sonrasında bir parmak eninde dilimleyin.
  9. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerine yumurta yoğurt harcını sürüp çörek otunu dökün.
  10. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Peynirli Dilim Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst