Peynirli Dereotlu Poğaça

Felaket

New member
Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 100 gram ezilmiş peynir
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un hariç hamur için belirlenen materyalleri derin bir kapta karıştıralım.
  2. Unu denetimli biçimde ekleyelim.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan ufak beze koparıp elimizin ayasıyla açalım.
  5. Orta kısmına peyniri yerleştirip elimizde yuvarlayalım.
  6. Tepsiye hazırladığımız poğaçaları dizelim.
  7. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim.
  8. Evvelce 180 derecede ısıtılmış fırına tepsimizi yerleştirelim.
  9. Ortalama 20 dk daha sonra poğaçalarımızın üzeri kızaracaktır. Afiyetler olsun ????.
Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst