Patlıcanlı Börek

Felaket

New member
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (Ölçü kullanmadım hamur için göz sonucu yoğurdum)
İç gereç için;

  • 3 adet patlıcan
  • 3 küçük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Ortasına;

  • Sıvı yağ
Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamurumuzu kulak göğsü yumuşaklığında yoğuruyoruz.
  2. Hamur dinlenirken içi hazırlayalım soğanları küçük küçük doğrayıp, tavaya alıp, sıvı yağla pembeleşene kadar pişirelim.
  3. Patlıcanların kabuğunu büsbütün soyup ister rendeleyelim istersenizde hayli küçük küçük doğrayalım.
  4. Pembeleşen soğanların üzerine alıp 10 dk kadar kavuralım. Kavrulunca salçasını baharatlarını ekleyip altını kapatalım.
  5. Hamurumuzu 12 kesime bölelim küçük bezeler yapalım. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürüp 4 bezeyi üst üste koyalım (3 beze olmuş olacak)tepsimizin tabanını yağlayalım.
  6. Birinci bezeyi açıp, üstüne iç harcımızın yarısını yayalım. Başka bezeyide açıp, geri kalan harcımızı yayalım son bezeyide en üste koyalım kasemize yumurta yoğurt ve yağı alıp düzgünce çırpalım.
  7. Böreğimizin üzerine sürüp, fırına koymadan kare kare dilimleyelim. Üzeri kızarıncaya kadar 180 derece evvelinde ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst