Patatesli Bazlama

Felaket

New member
Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instans maya
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç harcı için

  • 1 kilo patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
Üzerine sürmek için

  • Tereyağı
Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru akşamdan yaptım ben dolaba koydum sabah çıkarıp yaptım bazlamaları aksamdan yaptığım için hiç bir malzemeyi ılıtmadım.Hemen bütün materyalleri karıştırıp hamuru yoğurdum.
  2. Üzerine pak poşet geçirip buzdolabına attım patatesli harç için patatesleri haşlayıp suyunu süzün.
  3. Eziciyle ezin bir tavanın ortasında kuru soğanı doğrayıp kavurun salçayı ekleyip karıştırın içine tuz ve baharatları ek edip karıştırın ve kapatın.
  4. Maydanozları doğrayıp karıştırın kenara alın soğuyunca elinizle avuç büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.Patatesi kenarda dursun.
  5. Hamuru orta uzunluk bezelere bölelim açalım.
  6. Ortasına patatesli harcı koyup elimizle kapatıp yine merdane sayesinde açalım.
  7. Yırtmadan orta uzunluk bir tavayı ısıtalım.
  8. Bazlamaları koyalım elimizle bastırarak büyütelim.
  9. Tavanın ortasında önlü gerili kızartın.
  10. Tavadan alınca üzerine tereyağı sürelim.
  11. Hepsine tıpkı süreci uygulayıp hamur bitene kadar yapalım. afiyet olsun fazlaca hoş bir kahvaltı önerisi.
Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst