Patates Kıymalı Makarnalı Mantı

Felaket

New member
Patates Kıymalı Makarnalı Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket fiyonk makarna
  • Tuz
  • Su
Patatesli kıyması için (Kişi sayısına bakılırsa arttırabilirsiniz yada azaltabilirsiniz)

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet et bulyon
  • Tuz
  • Ilık su
Patates Kıymalı Makarnalı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda mantının kıymasını yapalım. Soğanı yemeklik doğruyoruz, tencereye alarak kavuralım.
  2. Yağını ekleyerek daha sonra salçaları ekleyerek karıştıralım. Patateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayıp yıkayarak tencereye alıp, karıştıralım.
  3. Et bulyon ekleyerek karıştıralım suyunu ekleyerek patateslerin pişmesini bekleyelim pişen kıymamızın altını kapatalım.
  4. Makarnayı haşlamak için tencereye sıcak su koyuyoruz tuz atıyoruz su kaynayınca makarnayı ekleyerek pişmesini bekliyoruz pişen makarnanın suyunu düzgünce dökmeden biraz döküyoruz.
  5. daha sonra üzerine soğuk su dökerek tekrar suyu döküyoruz tekrar döküyoruz ve kenara alıyoruz. Üzerine hazır, olan patatesi döküp bir iki sefer karıştıralım ve servis edelim.
  6. Üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt yapabilirsiniz.
Patates Kıymalı Makarnalı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst