Patates Böreği

Felaket

New member
Patates Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 kol maydanoz
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 6 adet patates
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanlar yağda kavrulur.
  2. Üzerine salçayı ve baharatları atıp karıştırıyoruz.
  3. Doğradığımız maydanozlar ile patatesleri de içine atıp karıştırıyoruz.
  4. Ocağı kapatıyoruz.
  5. Yufkayı 1 yemek kaşığı süt ,1 yemek kaşığı yağ ile ıslatıp yarıdan az katlıyoruz ki patatesleri koyunca yufka yırtılmasın.
  6. Uzunlamasına patatesleri koyup yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu atabilirsiniz. 220 derecede pişirin afiyetle yiyin:).
Patates Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst