Pastane Yolu Sodalı Gevrek Poğaça (Tek Sözle Muhteşem)

Felaket

New member
Pastane Yöntemi Sodalı Gevrek Poğaça (Tek Sözle Muhteşem) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım şişe sade maden suyu ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 paket kuru instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı susam ve çörek otu
Pastane Tarzı Sodalı Gevrek Poğaça (Tek Sözle Muhteşem) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bir kaba unu koyup ortasını havuz üzere açıp margarini, yumurtayı, tuzu ve toz şekeri koyup yavaş yavaş az una yedirin.
  2. daha sonra yarım şişe maden suyunu yavaş dökerek hamur kıvama gelene dek yoğuralım.
  3. Hamuru 20 dakika dinlendirip daha sonra eşit bezeler alarak sade yada peynirli yapıp yuvarlak yada klasik poğaça hali verip yağlı kağıt serilmiş yada yavaşça yağlanmış tepsiye dizelim.
  4. Yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ve çörek otu serpip evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 180 derecelik fırında denetimli olarak pişirin.
  5. Pişen poğaçaları fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçtikten daha sonra afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi daha sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Pastane Metodu Sodalı Gevrek Poğaça (Tek Sözle Muhteşem) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst