Pastane Poğaçası

Felaket

New member
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gr teremyağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instans maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 adet kesme şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülecek
  • 6-6,5 su bardağı un unun kalitesine bakılırsa değişir
İç harcı için;

  • Beyaz peynir
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda mayamızı 1 su bardağı ılık suyun içine dökelim, kesme şekerleri de içine atalım, erisin.
  2. 5 dakika bekleyip, yoğurma kabına teremyağ, yoğurt, tuz, yarım su bardağı suyu ekleyelim. Mayamızıda ekleyip, unu azar azar ek edip, yumuşak bir hamur elde edelim. Elimize yapışmasın üzerini örtüp, 1 saat mayalandıralım.
  3. sonrasındasında mayalanan hamuru 19 eşit kesime bölüp yuvarlayalım elimizle ortasına bastırıp peynirli harcı koyalım.
  4. Hepsine birebir süreci uygulayıp, ikiye katlayıp, elimizi yan bastırıp dudak hali verelim üzerini örtüp, tepsiye yerleştirelim, yarım saat tepsi mayası verelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatal ile form verelim.
  5. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkınca üzerini örtelim poğaçalarımız hazır afiyetle.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst