Pastane Poğaçası

Felaket

New member
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 8-8.5 su bardağı un
İç harç için

  • Beyaz peynir
Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Uygun bir kaba mayayı ve şekeri alın.
  2. Ilık suyla mayayı açın sütü de ek edin başka gereçleri de ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde edin kabarana kadar mayalanmaya bırakın.
  3. Kabaran hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. 5-10 dakika bezeler beklesin.
  4. Bezelerin ortasından elinizle basın ortasına istediğiniz iç harcı koyun ve kapatın yine ortaya basın bu türlü hepsini yapın tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürün.
  6. En az 15-20 dakika tepside beklesin.
  7. Evvelden ısıtılmış 200 serece fırında pişirin.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst