Pastane Pizzası

Felaket

New member
Pastane Pizzası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(kontrollü eklenecek)
İç materyali için;

  • Sosis, peynir,biber, zeytin, domates damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu,susam
Pastane Pizzası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kaseye süt, şeker ve mayayı alın.
  2. Mayayı elinizle güzelce sütün ortasında eritin.
  3. Ardından yağ, tuz yumurta akı ve unu denetimli bi biçimde ek edip hamuru güzelce yoğurun.
  4. Hamurun üzerini kapatıp mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.(ben 20 bezeye ayırdım).
  6. Tepsideki bezelerin üzerini örtüp 10 dakika mayalandırın.
  7. Bardakla ortasına bastırıp yavaşça elinizle form verin.
  8. Ardından iç gereçleri yerleştirip yumurta sarısını sürün.
  9. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Pastane Pizzası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst