Felaket
New member
Pamuk Üzere Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 bardak un
- Kaşar peyniri
- Yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu hazırlamak için yumurta sarısını üzeri için ayıralım yumurta akını yoğurma kabına alalım yoğurma kabına su, süt, yağ, maya, şeker, ve tuzumuz u alalım yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yoğurma ya başlayalım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu streçleyerek dolaba alalım 1-2 saat bekleyelim mayası gelen hamurumuzu alalım ve 20 eşit modüle ayırarak beze haline getirelim.
- Bezenin birini alarak hafifçeçe genişletelim iç harcını koyarak uçlarından birleştirelim ben iç harcı olarak kaşar peyniri kullandım ancak siz dilediğiniz kullanabilirsiniz tüm bezler bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçalarımızı dizelim ve.
- Dizdiğimiz poğaçalarımızı tepsi mayası için 20 dakika 50 derecede ısıttığımız fırında mayalanması için bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu fırından çıkartarak üzerine yumurta sarısını bir ölçü sıvı yağ ile karıştırarak sürelim ve susamı ekleyelim son olarak alt üst ayarda 180 derecede çalıştırdığımız fırında 20 dakika denetimli bir biçimde pişmeye bırakalım.
- Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak birinci sıcağı çıktıktan daha sonra servis edelim afiyet olsun.