Pamuk Poğaça

Felaket

New member
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

  • 1 kase lor yada beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
Üzeri için;

  • Çörek otu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle ılık sütü ,ılık suyu ,şekeri ,mayayı büyük bir kaba alalım karıştıralım .
  2. 10 dk bekletelim, maya kabarsın .
  3. ondan sonrasında sıvı yağı, tuzu ,yumurtaların beyazını ekleyelim karıştıralım.
  4. hemen sonrasında yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım, yumuşak bi hamur yapalım mayalanmaya bırakalım yarım saat.
  5. Ayrı bi kapta peyniri ve ince kıydığımız maydanozu karıştıralım.
  6. Hamur mayalandıktan daha sonra küçük kesimler koparalım içlerine peynir harçtan koyup yuvarlayalım .
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere dizelim.
  8. 10 dk kadar tepside bekletelim .
  9. O sırada fırını çalıştırıp kapatalım ,tepsileri fırına sürüp sıcak fırında 5 dk bekletip mayalandıralım .
  10. ondan sonrasında fırını çalıştırıp poğaçaları 180 derecede yarım saat kadar altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim, poğaçamız servise hazırdır afiyet olsun ????????????.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst