Pamuk Poğaça

Felaket

New member
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 kuru maya (küçük)
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5.5 su bardağı 6 su bardağı ortası değişiyor
İçi için:

  • Biraz süzme peynir
  • Biraz kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin bir kapta un hariç başka gereçleri koyup 15 dk mayayı etkin haline getirelim.
  2. ondan sonrasında unu koyup yavaşça ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru hazırlayıp 1,5 saat mayalandırmaya bırakalım.
  4. sonrasındasında biçim verip tepsi mayası yapıyoruz 15 dk 200 derecelik fırın ısıtılmış olacak.
  5. Yumurta sarılarını sürüp, çörek otu serip pişiyoruz. Afiyet olsun ????.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst