Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz

Felaket

New member
Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya yaşta olur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yaklaşık 5 su bardağı kadar un denetimi ekleyin
  • 1 yumurta sarısı üzerine beyazı içine
  • Sürülebilir peynir ben labne kulandım
Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık su maya şeker bir kaba alınır 5 dk kadar bekletilir. daha sonra un hariç öteki materyaller eklenir un denetimi eklenir yumuşak bir hamur olacak. Yoğurulduktan daha sonra üzeri örtülür 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  2. daha sonra dikdörtgen olacak biçimde açalım ortaya peyniri sürelim ve üst üste gelecek biçimde iki ucu katlanır 2 parmak kalınlığında kesilir bir tıp burulur tepsiye dizilir 20 dk tepsi mayası yapılır.
  3. Üzerine yoğurt yada yumurta sarısı sürüp, öncesinden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk kadar pişirelim.
  4. Fırından çıkınca üzerine pak mutfak havlusu örtelim pamuk üzere poğaçalar hazır afiyet olsun deniyecek olanlara.
Not: Ben üzerine yumurta sarısı kullanmadım istek eden kullanabilir üzerine sulu yoğurt sürdüm

Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst