Pallavi Dempo, Goa'dan BJP Bileti Konusunda Lok Sabha Anketlerine Katılacak İlk Kadın

YaratıcıKalem

Active member
Pallavi Dempo, Hint-Alman Eğitim ve Kültür Derneği'nin başkanıdır (Dosya)

– Panjim:

Dempo Industries'in genel müdürü Pallavi Dempo, BJP'nin Goa anket tarihindeki ilk kadın adaydır. BJP bugün yaklaşan genel seçimler için 111 adaydan oluşan son listesinde Bayan Dempo'nun Güney Goa'dan adaylığını açıkladı.

Goanlı bir girişimci ve eğitimci olan Pallavi Dempo, Pune'daki MIT'den kimya alanında yüksek lisans derecesine ve işletme yönetimi (MBA) alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

49 yaşındaki girişimci, Dempo Industries'in medya ve emlak kolunu icra direktörü olarak yönetiyor.

Güney Goa koltuğu şu anda Kongre lideri Francisco Sardinha tarafından temsil ediliyor ve BJP bu seçim bölgesini 1962'den bu yana yalnızca iki kez kazandı.

20 meclis kesimine yayılan Güney Goa seçim bölgesi, Maharashtravadi Gomantak Partisi, Birleşik Goans Partisi ve Hindistan Ulusal Kongresi arasında el değiştirdi. BJP bu koltuğu 1999 ve 2014'te kazandı ancak elinde tutamadı.

Bayan Dempo'nun kocası Shrinivas Dempo, Goa Ticaret ve Sanayi Odası'na (GCCI) başkanlık eden kayıtlı bir sanayicidir.

Dempo ailesi, kızlara mesleki eğitim sağlamak amacıyla Kırsal Okul Evlat Edinme Programı kapsamında devlet liselerini benimsedi.

Pallavi Dempo, Almanya ile Goa arasındaki kültürel zenginleşmeye katkıda bulunan Hint-Alman Eğitim ve Kültür Derneği'nin başkanıdır.

Wendell Rodricks tarafından başlatılan bir moda ve tekstil müzesi olan Moda Goa Vakfı'nın mütevelli heyeti üyesidir ve 2012'den 2016'ya kadar Goa Üniversitesi'ne bağlı akademik konsey üyesi olarak görev yapmıştır.

Pallavi Dempo, çeşitli diğer kuruluşların bir üyesi olmasının yanı sıra, Goa Kanser Derneği'nin yönetim komitesinin bir parçasıdır ve Tüm Hindistan Yönetim Derneği Kadın Konseyi – AIMA Aspire'nin çekirdek komitesinde hizmet vermektedir.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)