Omar Abdullah’ın Delhi’ye Karşı Ortadaki Jab’ı

Ulusal Konferans lideri Omar Abdullah bugün, Merkezi hükümetin Delhi’deki bürokratların nakline ilişkin yeni yönetmeliğinin bir gülünçlük olduğunu ve işbirlikçi federalizm ruhuna aykırı olduğunu söyledi. Ancak lider, Aam Aadmi Partisi’nin (AAP), Jammu ve Keşmir’in 370. Madde kapsamındaki özel statüsünü kaldırarak BJP’yi desteklediğinde tehlikenin farkına varmamasının utanç verici olduğunu söyledi.

“Delhi’ye yapılanlar gülünçtür ve işbirlikçi federalizmin ruhuna aykırıdır. Raghav, AAP’nin Ağustos 2019’da mutlu bir şekilde BJP’nin yanında yer aldığında eylemlerinin tehlikesini fark etmemesi çok yazık” dedi. Abdullah tweet attı.

“J&K parçalandı ve bir Birlik bölgesine indirgendi ve insanlar beş yıldır haklarından mahrum bırakıldı. Ne yazık ki tavuklarınız şimdi tünemek için eve geldi” diye ekledi.

Delhi’ye yapılanlar gülünçtür ve işbirlikçi federalizmin ruhuna aykırıdır. Raghav, AAP’nin Ağustos 2019’da mutlu bir şekilde BJP’nin yanında yer aldığında eylemlerinin tehlikesini fark etmemesi çok yazık.

— Ömer Abdullah (@OmarAbdullah) 20 Mayıs 2023
Abdullah’ın tweet’i, AAP lideri Raghav Chadha’nın konuyla ilgili açıklamalarına yanıt olarak geldi.

Cuma günü merkez, bürokratların devri için bir Ulusal Sermaye Kamu Hizmeti Otoritesi oluşturmak için bir kararname çıkardı. Yönetmelik, Yüksek Mahkeme’nin 11 Mayıs’ta Delhi hükümetinin kamu düzeni, polis ve arazi işleri dışında bürokratların atama ve nakillerini kontrol edeceğine ilişkin kararını atlıyor.

Merkez ayrıca Yargıtay’dan kararı gözden geçirmesini istedi ve “tutanakta görünen hatalardan muzdarip olduğunu ve inceleme dilekçe sahibi tarafından sunulan davayı dikkate almadığını” söyledi.
 
Üst