Olağanüstü Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı

Felaket

New member
Kusursuz Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı Tanımı İçin Gereçler

İç harcı;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan (minik doğranmış)
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un kullandım (kontrollü eklenecek, her marka un ölçüsünü değiştirir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Su bardağı ölçüm; 220 ml

Katları için;

  • 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
Kusursuz Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Unun 4 bardak kadarı, suyun tamamı, tuz ve sıvı yağı yoğurma kabında karıştırılmaya başlanır.
  2. Yoğurdukça duruma göre un eği yapılarak, hamur 5-6 dk düzgünce yoğurulur (ele yapışmayan yumuşacık kıvamda bir hamur olmalıdır).
  3. Arkasına 12 adet eşit beze yapılır. Genişçe bir tabak tabanı yağ karışımından fırça ile çokça yağlanır. Üzerlerine bezeler konup tabakta evir çevir güzelce yağa bulanır.
  4. çabucak sonrasında üzerleri streç sinema ile örtülüp 20 dk dinlendirilir.
  5. Mühlet sonunda, biraz yağ dökülmüş tahta üzerine bir adet beze alınıp tatlı tabağından biraz küçükçe biçimde genişletilir.
  6. Üzerine az yağ dökülüp bir beze daha temalıp oda üstünde genişletilir. Üst üste 2 genişletilmiş beze yağ sürülmüş geniş düz bir tabağa alınır.
  7. Tüm bezeler ikişerli yağlanıp açılıp tabakta biriktirilir. Üzerleri streç sinemayla kapatılıp 20 dk dinlendirilir.
  8. sonrasındasında tezgah üzerimiz yağlanır. İkili beze hamurumuz tezgaha temalır.
  9. Uçlardan tutarak hamuru ileri yanlışsız çekerek genişletmeye başlanır.
  10. Eşit biçimde her taraf uçtan ortadan çekiştirilerek hamur incecik biçimde açılır. Üzerine fırça ile biraz yağ gezdirilir.
  11. En dış kalan çember taraflarda kalınlık var ise bıçakla kesilerek çıkarılır.
  12. Hamurun geniş taraf bir ucuna çiğ kıymadan şerit biçimde yerleştirilir.
  13. Üzerine hamur kapatılarak iteleme kıvırma süreci yapılır. Oklava üzere forma gelmiş hamur 3 parmak genişliğinde kesilir.
  14. Kesik kısımlarından tutulup ortada birleştirilir ve tabanı az yağlanmış 30 cm lik tepsiye yan yana dizilir.
  15. Tüm tepsi dolduktan daha sonra mantı üzerine fırça ile gereğince sıvı yağ sürülür.
  16. Alt üst ayar evvelde ısıtılmış 180° fırının alttan ikinci rafında 30 dk pişirilir. Gerisine fırın 200° ye yükseltilip kızarana dek fırında pişirilir.
  17. Ben son 15 dakikasını orta rafa çıkartarak pişirdim. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış toz biberli tereyağ eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Kusursuz Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst