Ocak Üstü Su Böreği

Felaket

New member
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Orta katı için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İstediğiniz bir harçtan koyabilirsiniz ben kaşar ve beyaz peynir karışımı kullandım
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel 3 yumurtamızı kasemize kırıyoruz, biraz tuz ekliyoruz.
  2. Aldığı kadar onunla hamurumuzu elde ediyoruz 5 dakika dinlendirdikten daha sonra 6 tane beze çıkartıyoruz.
  3. 6 tane bezeyi orta uzunlukta açıyoruz daha sonra ocağımızın üzerine tenceremize suyu koyup üzerine birazcık tuz atıp su kaynadıktan daha sonra tek tek 6 yufkamızı haşlıyoruz.
  4. Haşlama olayımız bittikten daha sonra orta katlarına tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
  5. Orta katına istediğiniz dilediğiniz bir biçimde peynir koyabilirsiniz kaşar koyabilirsiniz, kıyma, patates tercih size ilişkin.
  6. daha sonra süreci tamamladıktan daha sonra ocak üzerinde kısık ateşte kızarana kadar altüst yaparak böreğimizi kızartıyoruz, afiyet olsun.
Ocak Üstü Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst