Nitasha Kaul, Sınır Dışı Edilen Birleşik Krallık Profesörü: “Otoritler Düşünen Kadından Korkar”: Sınır Dışı Edilen Hindistan Kökenli Profesör

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Bengaluru'nun Kempegowda Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra hafta sonu hükümet tarafından sınır dışı edilen Hint kökenli İngiliz akademisyen Nitasha Kaul, “bir Pakistanlı ile evli… Çin'in bir piyonu” olduğu için girişine izin verilmediği iddialarına yanıt verdi. .Batı'nın bir kuklası…”

Hükümet kaynaklarının “Hindistan karşıtı ve ayrılıkçı duyguları nedeniyle sınır dışı edildiğini iddia ettiği Bayan Kaul, aşağılanmadığını söyledi ve “Ben otoriterlerin korkusuyum… düşünen bir kadınım” dedi.

“Yanıt: tüm yalanlar, ben bir Pakistanlı ile evli değilim, din değiştiren bir Müslüman değilim, Çin'in piyonu değilim, Batı'nın kuklası değilim, bir komünist (Komünist) değilim, bir cihatçı değilim, bir Pakistan sempatizanı değilim , terörist destekçisi değil, Hindistan karşıtı değil ve bir çetenin parçası değil” diye X'te (eski adıyla Twitter) bir paylaşım yaptı.

“Deneyimlerim yürek parçalayıcıydı… ama aşağılanma bana ait değil. Bu, gülünç, güvensiz bir rejimin aşağılaması. Çalışmalarımda 'sömürgeciliğin ahlaki yarası' olarak adlandırdığım şey fazlasıyla sergileniyor.”

“Geçmiş makro geçmişlerin seçici dirilişleri, mevcut duyarlılığı manipüle etmek için kullanılıyor” dedi.

“Sizden farklı olanlara yönelik nefret duvarlarının ötesinde düşünmenizi… ve kınamak için acele etmeden önce söylediklerimi ve düşündüklerimi okuyup anlamanızı rica ediyorum. Zor ama mümkün.”

Bütün yalanlara rağmen, ben Pakistanlı biriyle evli değilim, Müslümanlıktan dönmüş biri değilim, Çin'in piyonu değilim, Batı'nın kuklası değilim, komünist değilim, cihatçı değilim, Pakistan sempatizanı değilim, terörist destekçisi değilim, Hindistan karşıtı değilim. bir çetenin parçası değil.

Otoriterlerin korktuğu şey benim
düşünen bir kadın
❤
✊🏽
💃🏼

— Profesör Nitasha Kaul, PhD (@NitashaKaul) 26 Şubat 2024
Londra'daki Westminster Üniversitesi'nde Siyaset, Uluslararası İlişkiler ve Eleştirel Disiplinlerarası Çalışmalar Profesörü olan Nitasha Kaul da kendisini “Keşmirli romancı” olarak tanımlıyor.

Web sitesine göre odak alanları arasında “sağcı siyaset, sömürgecilik sonrası neoliberal milliyetçilik, Hindistan'daki Hindutva projesi ve Keşmir'in tarihi ve siyaseti” yer alıyor.

Pazar akşamı Bayan Kaul, X hakkında ayrıntılı bir mesaj yayınlayarak kendisinin “demokratik ve anayasal değerler hakkında konuştuğu için Hindistan'a girişinin reddedildiğini” söyledi.

“Karnataka Hükümeti (Kongre tarafından yönetilen bir eyalet) tarafından bir konferansa davet edildim ancak merkez girişimi reddetti. Tüm belgelerim (Birleşik Krallık pasaportu ve Hindistan Denizaşırı Vatandaş kartı) geçerliydi…”

“Göçmenlik bana 'Hiçbir şey yapamayız, Delhi'den gelen emirler' dışında hiçbir sebep göstermedi.”

Göçmenlik bana 'hiçbir şey yapamayız, Delhi'den gelen emirler' dışında hiçbir sebep göstermedi. Seyahatim ve lojistiğim Karnataka tarafından ayarlandı ve resmi mektup yanımdaydı. Delhi'den girmeme izin verilmeyeceğine dair önceden herhangi bir bildirim veya bilgi almadım.

— Profesör Nitasha Kaul, PhD (@NitashaKaul) 25 Şubat 2024
Uzun bir yazıda, 24'ü Bengaluru havaalanındaki bir hücrede olmak üzere yaklaşık 48 saatini “yiyecek ve suya kolay erişim olmadan” ve yastık ya da battaniye olmadan geçirdiğini söyledi.

“Yetkililer, yıllar önce aşırı sağ Hindu milliyetçisi paramiliter (Rashtriya Swayamsevak Sangh yaygın olarak iktidardaki BJP'nin ideolojik akıl hocası olarak görülüyor) RSS'ye yönelik eleştirilerime gayri resmi olarak atıfta bulunmuştu…”

Sağ kanat #HindutvaTroller Yıllardır beni ölümle, tecavüzle, yasakla vs. tehdit ettiler. Birleşik Krallık'ta yaşamama ve işimin onunla hiçbir bağlantısı olmamasına, dindar bir tapınağa gitmeme rağmen, geçmişte yetkililer korkutmak için yaşlı, hasta annemin evine polis göndermişti. dezhor giyen emekli Hintçe… pic.twitter.com/cV41Mr2JJ7

— Profesör Nitasha Kaul, PhD (@NitashaKaul) 25 Şubat 2024
Ayrıca “sağcı Hindutva trolleri beni yıllardır ölüm, tecavüz, yasak vb. ile tehdit ediyor…” dedi ve bu tehditlerin Birleşik Krallık'ta yaşayan annesine de yayıldığını söyledi.

Bayan Kaul'un görevden alınması, Karnataka'daki ana muhalefet partisi BJP'nin Kongre'yi “Hindistan'ın parçalanmasını isteyen bir Pakistan sempatizanı”nı davet etmekle suçlamasının ardından kartopu gibi büyüyen siyasi bir tartışmaya dönüştü.

Kongre partisi, Hindistan'ın parçalanmasını isteyen Pakistanlı bir sempatizanı davet ederek Hindistan Anayasasını küçük düşürdü.

Hiç utanman yok mu CM'den ayrıldın @siddaramaiah? Anayasaya meydan okumaya ve Hindistan'ın birliğini ve bütünlüğünü tehdit etmeye mi çalışıyorsunuz?

Artık açıkça görülüyor ki… pic.twitter.com/kG0XVePHgK

— BJP Karnataka (@BJP4Karnataka) 25 Şubat 2024
Ofisi Bayan Kaul'u Karnataka'ya davet eden Karnataka Bakanı HC Mahadevappa, olaydan “derin endişe duyduğunu” söyledi ve merkezi “ifade özgürlüğü” hakkına saygı göstermeye çağırdı.

Hepimizin bildiği gibi @BJP4Hindistan parti her zaman anayasanın ruhuna aykırıdır.

Anayasal değerlerimiz konusundaki bilgisizlikten dolayı bu tür şeyler defalarca yaşanıyor

Hindistan Anayasası değerlerine yönelik bu tür diktatörlük eylemlerini şiddetle kınıyoruz

2/2

— Dr HCMahadevappa (@CMahadevappa) 26 Şubat 2024
“Hepimizin bildiği gibi BJP her zaman Anayasanın ruhuna aykırı bir partidir (ve) anayasal değerlerimiz konusundaki cehaletleri nedeniyle bu tür olaylar defalarca yaşanmaktadır. Anayasanın değerlerine yönelik bu tür diktatörlük eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Hindistan Anayasası” dedi X'te.

Haberler artık WhatsApp kanallarında mevcut. Haberler'den en son güncellemeleri sohbetinizde almak için bağlantıya tıklayın.