Felaket
New member
Nefis Mayasız Bazlamalar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Yumuşacık, mis üzere mayasız bazlamalar….Pazar kahvaltıları için kısacık bir müddetde kolay kolay hazırlayacağınız enfes lezzet????????????Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun????.
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 tatlı kaş. tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Tereyağ
- 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Yumuşacık, mis üzere mayasız bazlamalar….Pazar kahvaltıları için kısacık bir müddetde kolay kolay hazırlayacağınız enfes lezzet????????????Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun????.
- Yoğurdu, sütü, suyu ve tuzu güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- 2-3 dakika tezgahta güzelce yoğurduktan daha sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Benim hamurumdan yaklaşık 18 isim. Bezeler çıktı. Bezeleri güzelce yuvarlayıp unlanmış tezgahta üzerlerini örterek bir 10 dakika dinlendirelim
- İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı tereyağını eritip içine ince kıydığımız maydanozu ve rendelediğimiz sarımsağı, tuzu ekleyip güzelce karıştıralım kenara alalım.
- Tatlı tabağı büyüklüğünde açtığımız bezeleri tavamızda devamlı artlı önlü çevirerek güzelce pişirelim.
- Pişen bazlamalara sıcakken sade tereyağından yahut maydanozlu karışımdan fırça sayesinde sürüp üst üste dizelim. Yanında sıcacık çay, peynir, zeytin ve domates ile bir arada servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun????????????.