Mısır Ekmeği

Felaket

New member
Mısır Ekmeği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kepçe silme mısır unu
  • 5 kepçe silme buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ilık su
Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maya şeker ve ılık su başka bir yerde karıştırılır bekletilir.
  2. Kabımıza başka gereçlerimiz alınır, mayalı karışımda eklenerek ılık su ile kek kıvamından daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
  3. Kalıba dökülür yaklaşık 2 saat mayalandırılır.
  4. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun
    🙂
Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst